Αγωγή κατ΄οίκον έναντι κορωναϊού SARS-CoV-2

Αγωγή κατ΄οίκον έναντι κορωναϊού SARS-CoV-2

Η πανδημία της COVID 19, οδήγησε και σε έναν ορυμαγδό θεραπειών με δυστυχώς μικρά ως αυτήν τη στιγμή της συγγραφής του παρόντος, αποτελέσματα.

Η κατ οίκον αγωγή αναγράφεται αδρά σε κατευθυντήριες οδηγίες πολλών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, και είναι ανάγκη ως έχει να ακολουθηθεί.

Πρέπει να υπάρχει φυσική εξέταση του ασθενούς από τον ιατρό , και όπως σε όλες τις περιπτώσεις να δοθεί η πρέπουσα αγωγή ( και όχι θεραπεία μιας και φάρμακα που εξαλείφουν τον κορωνοιό δεν υπάρχουν ) με σκοπό να βοηθηθεί ο ασθενής να υπερκεράσει την ιογενή αυτή λοίμωξη με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι λάθος να θεωρεί ο πληθυσμός , ότι τα αντιβιοτικά προσφέρουν στην παρούσα νόσο. Σε καμμιά ίωση δεν βοηθούν ( θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε μικροβιακή επιλοίμωξη ή το πολύ προστασία) και αντιθέτως θα οδηγήσουν σε αντοχή μικροβίων , δραματική τροπή στις λοιμώξεις. Αν η αντιβίωση εξάλειφε τον κορωνοιό, δεν θα είχαμε πανδημία.

Και τα υπόλοιπα φάρμακα που χρησιμοποιούνται δεν σκοτώνουν τον ιό αλλά έχουν σκοπό την ύφεση της φλεγμονής ( συνήθως πνευμονίας) που προκαλεί , ώστε ο οργανισμός να ανταπεξέλθει.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η κορτιζόνη, η ασπιρίνη, η κολχικίνη, τα αντιφλεγμονώδη.

Τα αντιπηκτικά είναι επίσης συχνά απαραίτητα, όπως και οι πολυβιταμίνες, η κίνηση , η ισορροπημένη διατροφή και ύπνος.